lauantai 11. huhtikuuta 2015

Sporty Shape and Stripes

Kolme ässää ja yksi ottobre women :)

Kaveri tuli kylään mukanaan uusin ObWoman ja päätin piirtää SportyShapes mekon. Mittataulukon mukaan olen kokoa 38/40. En kyllä tiedä miksi, mutta näin on. Joten piirsin vain automaattisesti ajattelemattakoon 38, VIRHE! No ehdin jo leikkaamaan mekon Eurokankaan punto milano neuloksesta, ompelin kasaan ja sovitin. Tuolloin karu totuus paljastui, en ole kokoa 38. Olisi pitänyt piirtää koko 34...

No mutta, hätä ei ole tämännäköinen.

Nappasin kainaloiden alta molemmin puolin nelisen senttiä ja vy:n kohdalta joka saumasta sentin kaksi, täten sain todella kivasti viistohelmaisen mekon.
Halusin kuitenkin pikkumustani arkikäyttöön. Se kaipasi seuraksi jotain pehmeää ja arkisempaa. Ek:n palalaarista kaivettua beige-siniraidallinen pehmeä trikoo muuntautui neuleeksi. Ylipitkät hihat ja liehuva helma. Etukappale on vain leikattu taitteelta ylipitkänä. Helma takaata lyhyempi. Tässä en huollitellut kuin pääntien ja hihansuut, muutoin raakareunaa. Reunaan on ommeltu suoralla tikki, jos nyt lähtisi jotenkin purkautumaan.*Postaus tehty yhteistyössä eurokankaan kanssa

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Hihatin is back...

Vanha hihattimeni alkoi olla nukkaantunut ja aika vieruinen. Päätin tehdä uuden. Tällä kertaa varioin hieman, poistin kaitaleen helmasta ja lisäsin hupun. Materiaalina pysyi merinovilla, tietenkin. Hihattimen kaavan löydät alimmaisesta kuvasta, lisäsin vain hupun toiseen reunaan ja taitoin noin kaksisenttiä, hurruttelin peittarilta päältä. Muistahan lisätä pituutta helmakaitaleen verran.

Kevät kuitenkin on kovaa vauhtia lämpiämässä, joten kaipasin seuraksi jotain herkkää ja laskeutuvaa. Ek:n palalaari tarjosi jälleen kerran oikein passelin vaihtoehdon. pohja jälleen kerran MUSTA, mutta onhan siinä nyt keväisiä kukkasia :)


*Postaus tehty yhteistyössä eurokankaan kanssa

maanantai 6. huhtikuuta 2015

A touch of luxury


Sain Mersialta (<-klik klik) ihanaa ohutta ribbiä, sävynä hento roosa, ripaus persikkaa. Olin ajatellut kankaan itselleni, mutta isompi ihastui sen pehmeyteen. Kangas yksistään olisi ollut jokseenkin aluspaitamainen, joten kaapista löytynyt satiininpala pääsi napitushalkioksi. Voin sanoa että tuo pieni halkio aiheutti minulle korkean riman ja sen ompelu oli aivan HIRVEÄÄ. Ribbi venyy ja paukkuu, mutta tukikankaani (ne kaikki viisi erilaista) kuulsi läpi. Halkio oli siis ommeltava ilman tukemista.

Hameen kangas on testiversio puuteriauringosta, se on suorakulmio johon on ommeltu kuminauhakuja.

Jäähyväiset

Reilut kaksi vuotta kestänyt yhteistyöprojekti Mallikelpoinen loppuu pian sellaisenaan kuin sen tunnette. Meillä on ollut antoisat kaksi vuotta jakaa teille neuvoja ompeluun, kaavoitukseen ja samalla tarjota inspistä ompeluharrastajille. Kuitenkin nyt on tullut aika sanoa hyvästit omalta osaltani tälle projektille.Olemme sopineet, että Emmi jatkaa tätä blogia ja minä jatkan omassani. Siirrän sinne tekemäni ohjeet ajan kuluessa, jotta halukkaat pääsevät niitä sieltä kurkkimaan. 

Kiitos kaikille jo tutuiksi tulleille lukijoille. Toivottavasti näen teitä vielä Weekend Chicin puolella. Myös instagramin puolelta minut löytää hakusanalla piia_hoo.

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Messuliput on arvottu!

Voittajat arvoin random number generatorin avulla ja he ovat:


Maaria: "Mukana, toivon messuilta hyviä tarjousostoksia!"
Onni1.s: "Mukana! Kankaitakankaita :)"


Lindasd: "Viime vuonna jo piti mennä käymään lapsimessuilla, mutta se sitten jäi! Messuilta menisin ehkä hakemaan ammattiin (lastenhoitaja) uusia ideoita ja virikkeitä. :)" LINDA OTA YHTEYTTÄ PIAN!

Onnea voittajille! Lindasdin osoite puuttuu vielä, muihin saatu yhteys.

Hyvää pääsiäistä teille lukijat :)