lauantai 11. huhtikuuta 2015

Sporty Shape and Stripes

Kolme ässää ja yksi ottobre women :)

Kaveri tuli kylään mukanaan uusin ObWoman ja päätin piirtää SportyShapes mekon. Mittataulukon mukaan olen kokoa 38/40. En kyllä tiedä miksi, mutta näin on. Joten piirsin vain automaattisesti ajattelemattakoon 38, VIRHE! No ehdin jo leikkaamaan mekon Eurokankaan punto milano neuloksesta, ompelin kasaan ja sovitin. Tuolloin karu totuus paljastui, en ole kokoa 38. Olisi pitänyt piirtää koko 34...

No mutta, hätä ei ole tämännäköinen.

Nappasin kainaloiden alta molemmin puolin nelisen senttiä ja vy:n kohdalta joka saumasta sentin kaksi, täten sain todella kivasti viistohelmaisen mekon.
Halusin kuitenkin pikkumustani arkikäyttöön. Se kaipasi seuraksi jotain pehmeää ja arkisempaa. Ek:n palalaarista kaivettua beige-siniraidallinen pehmeä trikoo muuntautui neuleeksi. Ylipitkät hihat ja liehuva helma. Etukappale on vain leikattu taitteelta ylipitkänä. Helma takaata lyhyempi. Tässä en huollitellut kuin pääntien ja hihansuut, muutoin raakareunaa. Reunaan on ommeltu suoralla tikki, jos nyt lähtisi jotenkin purkautumaan.*Postaus tehty yhteistyössä eurokankaan kanssa

16 kommenttia:

 1. Ihanuuksia olet tehnyt itsellesi <3 juu, mittataulukko voi pettää... Ihana tuo raitaneleuletakki 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuli tosiaan taas huomattua ettei pelkkään mittataulukkoon kannata luottaa. Pitää vain rohkeasti ottaa mittanauha kauniiseen käteen ja mitata kaava.

   Poista
 2. Tosi kivat =) Ja ehkä mä sit vaan piirtelen edelleen ihan summissa ilman mittanauhaa niitä kaavoja Ottobrestä...

  VastaaPoista
 3. Taas niin hienot vaatteet! Punto milano, samasta tein pinkin topin ja tuunasin vanhan neuleen. Hyvänlaatuinen kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivon tosiaan, se toinen Punto (saman tyyppinen kangas) meni ihan hirveäksi pesussa...

   Poista
 4. Tosi upeat! Ihana tuo raitaneuletakki! En ole erityisesti lämmennyt kaksiväriselle sporty shapelle, mutta näin se näyttää hyvältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.. En minäkään kaksivärisenä laittaisi, mutta näin on oikein mukava. Velä kun jaksaisin pienentää kaavan ja tehdä sen oikean mallisena :)

   Poista
 5. Tosi kaunis tuo liehuketakki! Minunkin vaatekaapissani olisi tarvetta tuommoiselle, pitääpäs kaivella kangasvarastoja. Ne Ottobren naisten koot ovat tosiaankin aika valtavia ja vähän "muodokkaammille" mitoitettuja, eli istuvat hoikille usein tosi huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa tiedosta. Harvemmin tosiaan käytän valmiskaavoja, kun taito löytyy itseltäkin ja niiden viivojen seuraaminen raivostuttavaa. Täytyy pistää muistiin jos hairahtuu vielä, että piirtää ainakin yhtä kokoa pienemmän, tai tekee koeversion..

   Poista
 6. Ihana asukokonaisuus! Tuollainen liehukeneule on ollut itselläkin jo pitkään suunnitelmissa ja kaavankin olen jo kyhännyt. Pitäisi vaan pistää tuumasta toimeksi.

  Mun strategia Ottobren kaavoihin on tehdä aina pienin koko ja sitten kavennella tarpeen mukaan. Eräskin mekkokaava oli kyllä silti niin valtava, että kaventelussakin oli hommaa. Rasittavaa arpapeliä kyllä nuo koot!

  VastaaPoista
 7. Tyylikäs kokonaisuus! Missähän mahto olla sun ajatukses kun sulatit väittämän olevasi kokoa 38/40 :D Tsiisus mitkä kintut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mittanauhassa. Ihan oikeasti :D Kiitos kinttukommentsta...

   Poista
 8. Vaatekaappini kaipaisi myös ehdottomasti tuollaisen neuleen. Hieno kokonaisuus! Haastan myös sinut, käy kurkkaa blogiani. :)

  VastaaPoista
 9. Vaatekaappini kaipaisi myös ehdottomasti tuollaisen neuleen. Hieno kokonaisuus! Haastan myös sinut, käy kurkkaa blogiani. :)

  VastaaPoista
 10. Excellent post.Thanks for sharing.
  Also,visit yöasut naisille,it is a Finnish online store to sell our passion for high-quality products mainly from Europe, some of the products from America and Asia.

  VastaaPoista

Arvostamme mielipidettäsi!