tiistai 7. huhtikuuta 2015

Hihatin is back...

Vanha hihattimeni alkoi olla nukkaantunut ja aika vieruinen. Päätin tehdä uuden. Tällä kertaa varioin hieman, poistin kaitaleen helmasta ja lisäsin hupun. Materiaalina pysyi merinovilla, tietenkin. Hihattimen kaavan löydät alimmaisesta kuvasta, lisäsin vain hupun toiseen reunaan ja taitoin noin kaksisenttiä, hurruttelin peittarilta päältä. Muistahan lisätä pituutta helmakaitaleen verran.

Kevät kuitenkin on kovaa vauhtia lämpiämässä, joten kaipasin seuraksi jotain herkkää ja laskeutuvaa. Ek:n palalaari tarjosi jälleen kerran oikein passelin vaihtoehdon. pohja jälleen kerran MUSTA, mutta onhan siinä nyt keväisiä kukkasia :)


*Postaus tehty yhteistyössä eurokankaan kanssa

34 kommenttia:

 1. Huh! Jälleen kerran niiiiin hianot! Tuo hihattimesi on kyllä niin huippu jotta oksat pois, tykkään ihan kybällä. Ja toppi on kaunis, sopii sulle loistavasti!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta ohjeesta. Täytyy virkeillä aivoilla miettiä vielä tuo kuvio päässäni että mitä ja miten, koska jonkun tämmösen hihattimen mäkin tarvitsisin ehdottomasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se oo hankala, ylilevee paita, ilman pääntietä :)

   Poista
 3. Toi hihatin on kyllä niin hieno! Vielä kun joku päivä saisi tuollaisen itsekin tehtyä, tarvetta kyllä olis :). Ja tosi kiva tuo toppikin. Kyky tuokin nähdä palalaarin kangas vaatteena, ehkä minäkin vielä joku päivä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä tosiaan tuottaa tuskaa minullekkin ja muutama hutikin tullut sieltä kotiin tuotua...Äkkiä tälläisen surauttaa.

   Poista
 4. Tosi kivan mallinen! Pitäis saada aikaiseksi itsekin tämmönen.

  VastaaPoista
 5. Aivan loisto tuo hihatin!! Aloin heti miettiä minkälaisesta kankaasta itse tekisin..en tiedä miksi ekana tuli mieleen sellainen mustavalkoinen kukonaskelkuvio:D Jahas, mistähän sellaista löytäisi neuloksena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eurokankaassa olen jotain mu-va neuloksia nähnyt.

   Poista
 6. On hieno hihatin! Siisti toppi, hyvä kangaslöytö.

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköisiä molemmat vaatteet! Ompelitko topin ihan omasta päästä, vai oliko sinulla jotain kaavaa? Olen etsiskellyt samanlaisen topin kaavoja jo tovin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trikoopaidan kaavaa käytin. Viistotin keskietua ja sivua vain silmämääräisesti. Avarsin kädentiet kainalosta ja leikkasin aukon niskaan. Aukkoa ei olisi tarvinnut pukemisen vuoksi, mutta tuo kivasti särmää..

   Poista
 8. Hieno hihatin!
  Mistä tämä merino on peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että pistit pahan kysymyksen :) vastaus tuskin miellyttää, että kaapin perältä kaivettu. Olisikohan muutama vuosi sitten myllymuksujen alesta ostettu..

   Poista
 9. Hieno hihatin! Mullakin yksi hihattimen kaava odottaa vielä inspiraatiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä tykkään kyllä hihattimista. Jokseenkin easy to wear vaate..

   Poista
 10. Tykkään! Tämän hihattimen kaava on kivan pitkä, yleensä ne ovat aika lyhyitä (varsinkin tällaiselle pyöreämmälle henkilölle). Ja saahan niitä toki helposti pidennettyä. Toppi laskeutuu kauniisti, sopii hihattimen kaveriksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Tämä sama kaava on julkaistu aiemmin Kotikolon puolella, mutta nyt vaan hyväksikäytin vanhaa ohjetta.

   Poista
 11. ihania vaatteita <3 näyttävät upeilta päälläsi <3

  VastaaPoista
 12. Tää on ihanan näkönen hiatin. Mun on pakko kysyy miten hia tulee keski kappaleeseen kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihan voit ommella miten haluat. Eli ensin sivusauma kiinni ja hiha putkeksi ja ympyränä kiinni. Vaihtoehto kaksi on että ompelet hihan kaksinkertaisena hakkikohtaan ja sitten pitkänä saumana sivusauman ja hhan..

   Poista
 13. Ihana hihatin olen yrittänyt metsästää ohjetta tälläiseen jo pitkään täältä netin syövereistä :)
  Nyt alkaa sormet sen verta syhyyn et pakko hipsiä tonne ompeluhuoneeseen surruttaa :) Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 14. Mikähän meni pieleen kun en saa tuota resoria istumaan? :-(

  VastaaPoista
 15. Hello and sorry for writing in english, I love this black hoodie and I've been trying to understand the pattern picture, but I'm afraid google translate is not helping.
  Would someone be so kind and translate a little? The big rectangle is the body, the small rectangle are the arms, but I just don't understand what is this long and thin piece in the bottom of the pattern...
  I will be grateful for any help ;)
  Cheers from Barcelona!

  VastaaPoista

Arvostamme mielipidettäsi!