lauantai 29. maaliskuuta 2014

DIY jakku ja laskoshame

Tuttavallisemmin joustocollege.

Ihana materiaali, mutta laatu ei välttämättä ole joustavaa.
(Että nettikaupoiusta tilatessa kannattaa tilata mallipalat.)
Ek:n palalaarista löytyi kivan tuntuista puuvilla/elastaani collegea, ja vieläpä mustana.

Olimme Savan tallinnareissulle lähdössä ja suunnitelin matkapukeutumista.

Perjantaille muotoutui laskoshame ja takki.Hameeseen löytyi jostain ohjekin, mutta mie en sillä laskoshametta aikaiseksi saanut.
Liekö ohjeessa, vai ompelijassa vika. Joten laskostelin miten mieleen juolahtaa :)Reissu oli kiva, ja asu toimi.

Tässä vielä ohjeena jakunteko tapani.perjantai 28. maaliskuuta 2014

Zero Waste -kylpytakki

Eräänä päivänä Pinterestiä selatessani ja tyrnifarmarien innoittamana bongasin parikin kivaa ideaa zero waste -ideologian puitteissa. Minulla on kaapissa Verson puodin sarka-froteeta, josta olin aikonut tehdä kesäksi huppupyyhkeet rantareissuja varten. Nyt kuitenkin kokeilin vähän monimutkaisempaa juttua. 

Tämä Timo Rissasen zero waste - takki on ihan mahtava idea. Pääsi heti kokeiluun. Tein niin ison kuin tuosta palastani sai ja siitä sai sopivan koossa 110 kokoiselle lapselle. 


Jämistä sain neljä pienempää ja yhden isomman kestorätin. Tässä vielä se, mitä metri * täysleveästä kankaasta jäi jäljelle. Tykkään tästä ideologiasta.

torstai 27. maaliskuuta 2014

Grand opening 27.3.2014 Eurokangas Helsinki

Minut oli kutsuttu juhlistamaan Eurokankaan Helsingin keskustan myymälän uudistunutta ilmettä. Kasvojen kohotuksesta vastaa Suunnittelutoimisto Rune & Berg Design. Muutoksessa on haettu graafista ilmettä, joka houkuttelee kaikenlaisia ompelijoita. Sisustus olikin laitettu uusiksi ja itse kiinnitin huomiota onnistuneeseen valaistukseen. Hyvä valo on tärkeä apuväline, kun etsii oikean sävyisiä kankaita. Monesti mallitilkun kanssa palalaarin päällä vertailtaessa olen tuskaillut sitä, miten valita oikea sävy. Laarien päälle asetetut lamput tuovatkin valon sinne missä sitä kaivataan. Samalla kun Päivi Grönqvist kertoi syksyn 2014 vallitsevista trendistä, saimme nautiskella ihanasta brunssista. Kukkatikkikankaita, upeita murrettuja ja tummia sävyjä. Digiprinttejä tuotuna isoina pintoina kankaisiin. Näitä näpräillessä syttyi jo monta ideaa syksyksi. Tarttui niistä palalaareista mukaan yksi jos toinenkin kiva trikookangas. Kaikki puuvillaelastaania, joista tulee teeppareita ja leggareita. Yksi ihana viskoositrikookin elävällä pinnalla tarttui mukaan. Niitä olisi ollut kuudessa sävyssä, mutta valitsin kerman nyt ensimmäisenä kokeiluun. Rune & Berg Designin innostunut ja nuorekas tiimi on siis onnistunut työssään, ainakin näin ompelijan näkökulmasta katsoen. Holistinen koko ilmeen uudistus on tehty viimeisen päälle. Kiitokset Eurokankaan tiimille ja Wardeille sekä Millalle kutsumisesta.

Käykää katsomassa myös nämä kaksi ihastuttavaa bloggaria joiden seurassa olin:

               http://terapiahuone.blogspot.fi/           

http://tyrnifarmarit.blogspot.fi/

sekä yksi uusi tuttavuus minulle:

http://novamelina.blogspot.fi/


keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Grow upHerra E:llä on ongelma,
hän kasvaa.

Ompelevalla tädillä on ongelma,
ongelma bodyjen teossa.

Nyt tartuin härkää sarvista ja tein niin monta,
että löysin oman tapani ne tehdä.

Variaatioita on monia raglania/perushihaa
ja erilaisia pukemisen helpotuskeinoja.

Eikä kaikki onnistuneet.
(niitä en edes viitsi esitellä)

Bodyja kun kuluu enemmän, kuin housuja.
Tein siis kaksi bodyä ja yhdet housut settejä.
Kooksi arvioin noin 74cm, mutta tämä ompelija unohti mittailla lasta ja kaavojakaan ei ollut.
Säilyy siis ompelijallakin jännitys sovitustilanteeseen :)

Olisiko kiinnostusta bodytutoriaaliin?

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Just Cavalli

Olen seurannut innolla keväistä muotia jossa kukkaset ovat pääosassa. Ihanan naisellista ja keväistä.  Just Cavallilta löytyy kivoja printtikuoseja. Niistä inspiroituneena hankin Just Cavallin kangasta ja tein itselleni oman hameen.

//Hame on tehty aivan ihastuttavan Tyrnifarmarit-blogin ohjetta väljästi seuraten//.

Kuvat Polyvore/ Just Cavalli


Materiaali on polyestercreppiä ja sen metrihinta oli Eurokankaassa 19,90. Tähän meni kangasta 1 metri ja lisäksi tarvittiin yksi piilovetoketju. Alkuperäisen hameen hinta oli n. 300 €, tämä tuli maksaamaan n. 20 €.


Tässä toinen ihana high waist-hame. Kankaan menekki on n. 60 cm. Vyötärökaitaleen vahvistin nauhalla ja sivuun laitoin piilovetoketjun. Tämäkin hame maksoi materiaaleiltaan n. 20 €.Lopuksi vielä asuvinkkejä miten ne voidaan yhdistää perusvaatteisiin kaapista. 

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Pertsa.

Läjä, kasa, pakko-ompelus, huutava pula.

Ei jaksa.

Pakko jaksaa. Tein listan, johon kirjasin kaikki tyttöjen kaipaamat vaatteet. T-Paitoja, pitkähihaisia ja leggareita. Sellaisia perusvaatteita.

No nyt niitä paitoja on.

Laitoin jokaiseen jotain eteen tai niskaan, jotta olisi edes hiukan haisua siitä miten päin se paita nyt päälle laitetaan.


Ylärivissä yhdet jc-leggarit kolme ekaa pitkähihaisia ja neljä viimeistä t-paitoja 110/116.
Alarivissä taas yhdet jc-leggarit viisi t-paitaa ja  kolme pitkähihaista 98
(undulaatti on 92).


Enää uupuisi ne miljoona paria leggareita ja hihattomia mekkoja...

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Mekko muotoillen

Aloitin kotelomekon kaavoitusprojektin, jossa se tehtiin muotoillen mitoilleni asetetun mallinuken päälle. Muotoilin vapaasti lakanakangasta ja tein laskoksia, muotoja ja käytin paljon nuppineuloja. Saksin ja liitin yhteen. Ei mitään hajua menikö tämä nyt oikeaoppisesti, kun sitä ompelijan koulutusta ei minulla ole, mutta valmista tuli näinkin. Itseoppinut ja kantapääkoulun käynyt kuvaa minua paremmin. 
Tässä muutama otos suunnitteluvaiheesta. Näiden raakileiden pohjalta piirsin kaavat varsinaiseen mekkokankaaseen ja sovitin miljoonasti aina väleissä. Tein ensin muotolaskokset eteen ja taakse, mutta jätin ne sitten kuitenkin pois. Kangas laskeutuu niin kivasti ettei niitä tarvittu muotoa antamaan. Rinnan leikkaukseen on piilotettu rintamuotolaskokset. Asu tarvitsi mielestäni pienen lisän vyötärölle, joten uudistin äidiltä saamani vanhan rikkinäisen nahkalaukun ottamalla siitä hihnan ja tekemällä vyön. Alkuperäinen laukku toimii nyt clutch-mallisena. Asun voi pukea vaikka näin: Tai näin. 


torstai 13. maaliskuuta 2014

Jakku keltaisin tehostein

En normaalisti esittele näitä tilaustöitä, mutta tästä tuli niin vinkeä että halusin näyttää sen. Tämä tilaus tuli omien sivujeni kautta, jossa järjestin talvella arpajaiset. Voittaja sai päättää itse minkälaisen vaatteen haluaisi ja tilaaja pyysi itselleen jakkua. 

Lisäksi se on toteutettu jacket sewalong -haasteena, jossa oli tarkoitus tehdä takki yhdessä muun porukan kanssa. Otin vähän etumatkaa kun sain sopivan flown päälle. 

Kaavaksi valitsin Ottobre Womanin uusimman naisten lehden jakkukaavan, joka on kaavoitettu joustavalle kankaalle. Tähän soveltuisi loistavasti myös joustocollege, mutta valitsin Eurokankaan Punto Milano-viskoosineuloksen. Napakka ja sopivan asiallinen. 

Piilotin käänteisiin ja alavaraan ripauksen keltaista, jonka saa nostettua esille halutessaan. 

Alla kuvia, miten itse asustaisin tämän jakun. Asiallisesta rentoon kaupunkityyliin ja kaikkea siltä väliltä. 
Kuvasarjaan nostin ne yksityiskohdat joihin olen erityisen tyytyväinen. Taskut ja kaulukset onnistuivat mielestäni loistavasti. Olisin alunperin halunnut nuo napit aavistuksella keltaista, mutta valitsin sitten valinnanvaran puutteessa vähän sähäkämmät harmaat. Tilaaja on hoikkaakin hoikempi kaunis nainen, joten toivotaan että tämä jakku ei ole iso. Mallinukkeni pieninkin asetus on aavistuksen isompi kuin tilaaja. 

Tätä oli ilo tehdä, vaikka alussa tuntui että miten minä ehdin ja pystyn tässä kaiken kiireen keskellä. Laskin, että käytin kaavojen piirtoon ja muokkaukseen 3 h, leikkaukseen yhden tunnin. Mallailuun ja harsimiseen puolisen tuntia, ompeluun neljä tuntia. Viimeistelyyn ja silitykseen ja nappien laittoon meni puolitoista tuntia. Kangas maksoi 19,90 € per metri ja sitä meni puolitoista metriä.  Nappeihin ja lankoihin ja muuhun noin kymmenen euroa.  Arvokas takki.